Nyheter

SongFarm er en låtskrivercamp som arrangeres hvert år i Sverige, og i år varte campen fra 11.-15. juni. Vi fikk muligheten til å intervjue både arrangør og låtskrivere for å bli litt mer kjent om selve campen og dets deltagere.

  

JØRN DALCHOW, DAWORKS MUSIC PUBLISHING 

– Hva er Song Farm?

Song Farm er en årlig låtskrivercamp for profesjonelle nordiske låtskrivere, samt noen innslag av folk fra andre land, også. Song Farm arrangeres midtveis i juni på Saltögården ølike syd for Strömstad i Sverige. Hovedfokus musikalske er moderne pop, urban contemporary, R&B og electronica.

 

– Hvem er den arrangert av?

Song Farm arrangeres som et samarbeid mellom Bisi Music v/ Hilde Wahls og daWorks Music Publishing v/ Jørn Dalchow, og flere dyktige frivillige hjelpere.

 

– Hvorfor har dere valgt å holde Song Farm?

For daWorks begynte det som en idé om å skape en møteplass både for skriving og nettverkbygging da vi etablerte forlaget i 2008. I 2010 greide vi å komme i gang det første arrangementet. Hilde Wahl var den gang prosjektansvarlig i Gramart og de jobbet også med en camp-idé. Låtskriver og produsent Tommy Berre førte oss sammen – and the rest is history. Takket være økonomiske tilskudd fra bl.a. Musikkforleggerne, NOPA, Music Norway, Kulturrådet, og ambassader, har vi greid å gjennomføre dette slik at det er gratis for deltagerne.

 

– Hva er målet deres?

Målet med Song Farm er å skrive hits, bygge nettverk og gjøre deltagerne til bedere låtskrivere.

 

– Hvordan kan man delta?

Man kan kontakte meg på jorn@songfarm.no på nyåret 2018 når vi starter planleggingen. Vi jobber alltid med en balanse mellom nordiske og kvinnelige og mannlige deltagere. Låtskrivere med forlagsavtale og/eller støtteapparat rundt seg blir prioritert.

 

______

 

LWAM «LOUAM» FESHATZION, DAWORKS MUSIC PUBLISHING

– Hva fikk deg til å ville drive med låtskriving?

Det startet nok med små “dikt”. Eller bare random melodier og synging om hverdagslige ting. Det har egentlig vært veldig naturlig for meg uten at jeg helt visste det selv, kanskje. Men fete artister som Destinys child, TLC, Justin Timberlake og Alicia Keys fikk meg til å ville drive med låtskriving og musikk.

 

– Hvem er dine største inspirasjonskilder?

Når det kommer til låtskriving så må jeg si at Alicia Keys har vært en utrolig stor inspirasjonskilde for meg. Hun var kanskje den første som fanget oppmerksomheten min når det kom til tekst.

 

– Hvorfor har du valgt å bli med på Song Farm?

Fordi man får muligheten til å møte så mange dyktige folk med forskjellige musikalske bakgrunner og talenter. Det er veldig inspirerende å være i en sånn setting.

 

– Hva er det beste du har opplevd hittil som låtskriver?

Hadde en session her om dagen som var en av de beste jeg har hatt på lenge. Det var bare en sånn ubeskrivelig bra flyt og alle var bare helt inne i det. Det var så deilig og givende.

 

– Hva er drømmen/målet?

Målet er å kunne leve av musikken, både som artist og låtskriver egentlig. Og selvfølgelig lage masse hits, hehe!

 

_____

 

NIKLAS «ST. NIKLAS» NESSET, GILT PUBLISHING

– Hva fikk deg til å ville drive med låtskriving?

Jeg har alltid vært over gjennomsnittet interessert i musikk.  Låtskriving ble etter hvert noe som ble en ganske så naturlig forlengelse av akkurat det.

 

– Hvem er dine største inspirasjonskilder?

Akkurat nå er jeg veldig inspirert av vokalist og låtskriver Matthew Healy i The 1975. Liker hvordan han ikke er bundet til faste mønstre og «regler» innenfor låtskriving, men samtidig har teft for gode melodier og hooks.

 

– Hvorfor har du valgt å bli med på Song Farm?

Jeg ble med først og fremst for jeg ønsket å utfordre meg selv – spesielt med tanke på å skrive låter i sjangrer som jeg vanligvis ikke jobber med, og fordi Song Farm er unik måte å bli kjent med likesinnede på.

 

– Hva er det beste du har opplevd hittil som låtskriver?

Første gangen man hører en låt man har skrevet på radio er alltid spesielt. For min del var det ekstra spesielt siden det var på en radiokanal i USA.

 

– Hva er drømmen/målet?

Å leve av eget artistprosjekt kombinert med å skrive/produsere musikk for andre.

 

Du kan lese litt mer om SongFarm her.
(Klikk på bildene for å se i full størrelse).

 

 

So, what do you think ?