Nyheter

Eilert Tøsse, Jan Ove Ulstein for “Ropet fra Oskehaugen” forlagt hos Cantando Musikkforlag.Eilert Tosse

Eilert Tøsse (1954) har vært aktiv som komponist siden begynnelsen av 1980-tallet. Sin musikkutdannelse har han fra Bergen Musikkonservatorium (Høyere organisteksamen, senere årskurs i arrangering /komponering), samt private komposisjonsstudier med Ruth Bakke, Kjell Samkopf og Nils Henrik Asheim.

Hans verker omfatter komposisjoner for større og mindre besetninger med blåsere (bl. a.brassband / windband), strykere (bl.a.strykekvartett), symfoniorkester, kor (blandet kor, mannskor, damekor, barnekor, a capella og med instrumenter), orgel, piano, accordeon, slagverk, gitar, elektroakustisk musikk (basert på konkret eller elektronisk lydmateriale, lydinstallasjoner), ballettmusikk, teatermusikk, pedagogiske komposisjonsprosjekter for barn.

Verket «Ropet fra Oskehaugen» med musikk av Eilert Tøsse og tekst av Jan Ove Ulstein er nominert i kategorien «Årets verk, Klassisk/Samtidsmusikk».

 

 

Eiliv Herikstad for “Intrada og Fuge” forlagt hos Frelsesarmeen.Eiliv Herikstad

Eiliv Herikstad har vært toneangivende arrangør og komponist innen brassband i mange år og særlig med Frelsesarmeen internasjonalt som nedslagsfelt. Herikstad var den første som introduserte musikk i storbandtradisjon i Frelsesarmeens brass litteratur og utvidet med det det kirkemusikalske uttrykket. Han er piblisert både i Norge og internasjonalt.

 

 

 

 

Torstein Aagaard-Nilsen for “Dirty Dancing” forlagt hos Norsk Noteservice.

Aagaard-Nilsens sitt siste verk for blåseorkester er en upretensiøs lek med enkle riff og rytmer – innpakket i et dansende uttrykk. Det fem minutter lange verket er først og fremst teknisk og rytmisk utfordrende for utøverne, ikke ulikt John Adams’ «Short ride in a Fast Machine»
Verket ble bestilt av- og uroppført av Christiania Blåseensemble i Oslo og oppnådde umiddelbar anerkjennelse i blåseorkestermiljøet i Norge da det var en del av deres repertoar under NM for Janitsjarkorps i mars i år, en konkurranse de gikk seirende ut av.

Det var høsten 2015 pliktnummer i toppdivisjonen under Svensk Blåsmusikfestival i Linköping.

 

Trygve Madsen for “Brass Cocktail” forlagt hos Musikk-Husets Forlag.trygve-madsen

Trygve Madsen er en av Musikk-Husets Forlags mest produktive komponister. Han er en en ettertraktet komponist over hele verden, og hans komposisjoner blir brukt i land verden over som Australia, Danmark, England, Japan og Italia.

Brass Cocktail for 10 messingblåsere ble urfremført 2. desember i Bern, Sveits. Dette verker skal også fremføres av Nord-Deutsche Rundfunks messinggruppe i oktober 2016.

 

 

 

 

Torstein Aagaard-Nilsen for “Boreas Syng” forlagt hos Norsk Musikforlag. Torstein Aagaard-Nilsen2

Torstein Aagaard-Nilsen er nominerte med to verker i denne kategorien. Det andre verket Aagaard-Nilsen er nominert med er «Boreas Syng» for orkester. Verket ble bestilt av Arctic Philharmonic Orchestra, og hadde to fremføringer i Tyskland i 2015.

 

 

 

 

Ståle Kleiberg for “Requiem” forlagt hos Norsk Musikforlag.Ståle-Kleiberg-by-Vegard-Eggen-4-1024x788

Ståle Kleiberg er en sentral norsk komponist, med betydelig internasjonalt gjennomslag. Han er nominerte med verket «Requiem» – for ofrene for nazistenes forfølgelse. Dette verket er skrevet for kor og orkester og er et av Kleibergs mest fremførte verk.

So, what do you think ?