Nyheter

Trond H.F Kverno forlagt hos Cantando Musikkforlag.Trond Kverno

Trond Kvernos melodiske skaperkraft har gitt ham en helt spesiell posisjon blant norske kirkemusikere og komponister. Både i ideologiske, liturgiske og mer konsertmessige sammenhenger står han meget sentralt i norsk kirkemusikk i dag. Kverno feiret i 2015 sin 70 års dag.

 

 

 

Ståle Kleiberg forlagt hos Norsk Musikforlag.Ståle-Kleiberg-by-Vegard-Eggen-4-1024x788

Ståle Kleiberg har i 2015 hatt urfremføring av «Mass for Modern Man» i Nidarosdommen, dirigent Eivind Gullberg Jensen, Det Norske Solistkor, Mari Eriksmoen, Johannes Weisser og et utvidet Trondheim Sinfonetta. Direkte sendt i NRK radio. Ytterliere 3 fremføringer av verket med strålende kritikker, hvorav en fremføring i Tyskland. I tillegg flere fremføringer av andre verk, de fleste utgitt av Norsk Musikforlag. Plateutgivelse: Mezzotints på 2L.

 

Magnus Clausen forlagt hos Warner/Chappell Music Norway.

Magnus Clausen har hatt stor suksess i 2015 både som låtskriver og artist under navnet Morgan Sulele. Han er en låtskriver i ypperste klasse og i eliten av norsk listepop. DN er enig og han ble årets låtskriver da de kåret det beste av 2015.

I tillegg til sin travle solokarriere har Magnus co-skrevet 15 singler der 12 har solgt til gull eller platina, og 7 har vært på VG-lista. Dette utgjør over 70 millioner streams, noe som er veldig imponerende da det er låter på norsk.

«Bare Min» ble årets sommerhit og lå som #1 på VG-lista i 6 uker og solgte 4 x platina. Den var så populær at en svensk artist gjorde en remake som ble utgitt hos Universal Sweden.

Magnus har blitt en av landets mest ettertraktede låtskrivere og plateselskapene står i kø for å få han til å skrive med sine artister.

 

Kristoffer Lo forlagt hos Propeller Music Publishing.

Albumet ’Savages’ var i utgangspunktet et bestillingsverk til Moldejazz 2014 som både ble til flere konserter (bl.a. Øya 2015) og plate utgitt på Propeller Recordings. Musikken er fremført av Kristoffer Lo sammen med 12 utvalgte musikere, fra blant annet The Fjords og Highasakite, under navnet Trondheim Jazz Orchestra. Kristoffer Lo viser med denne plata hvor utrolig allsidig han er i musikken og sine ferdigheter som komponist.  Musikken formidler et stort spekter av følelser som varierer fra sterkt, sinna og høyt til stille og vakkert. Kristoffer sier selv at musikken ble skrevet som en reaksjon på at den nye regjeringen og i frustrasjon over at det gjøres for lite for miljøet. ’Savages’ er likevel ikke et politisk verk, men beskriver de følelsene som Lo hadde under perioden verket ble skrevet.

 

Jesper Borgen forlagt hos Warner/Chappell Music Norway.

Jesper Borgen er en av Norges mest ettertraktede låtskrivere, som skiller seg ut da han både er en fantastisk produsent og topliner, med en arbeidskapasitet man kan drømme om.

I 2015 har han co-skrevet hele 25 singler der 18 har solgt til gull eller platina, og 9 har vært på VG-lista. Dette utgjør nærmere 80 millioner streams. Han har i tillegg co-skrevet årets sommerhit, Bare min, som lå på #1 på VG-lista i hele 6 uker.

Låten «Faded» med Alan Walker har i skrivende stund 154 millioner streams på Spotify, og fortsetter å vokse i samtlige land. Han har også skrevet to hits i Japan.

So, what do you think ?