Nyheter

BMAT – Monitorering av verk på norsk radio og TV

BMAT er et verktøy for monitorering av musikk på radio og TV. Som medlem i Musikkforleggerne har du gratis tilgang på monitorering gjennom BMAT i Norge, og kan kjøpe deg tilgang til internasjonal monitorering. 

Med over 15 års erfaring er BMAT en ledende aktør innen musikkmonitorering. Gjennom audio-fingerprinting og Matching technologies knyttet opp mot en database identifiserer BMAT bruken av over 76 millioner låter hver dag. 

Gjennom BMAT kan du følge med på hvor musikken blir brukt, hvilke kanaler som spiller den og hvor ofte musikken blir spilt i tillegg til å dobbeltsjekke at den ikke brukes i radio- og tv-kanaler som ikke har betalt for bruken.

Fordeler

– Du kan følge med på hvor, når og hvordan din katalog blir brukt på radio og TV

– Du kan se om musikken blir brukt av radio-/tv-stasjoner/programmer som ikke har betalt for bruken, og kreve inn vederlag for dette i ettertid dersom du oppdager ubetalt bruk

BMAT monitorerer i dag musikkbruk for Musikkforleggerne, IFPI Norway, TONO og fra 2021, også for NRK. 

Som medlem av Musikkforleggerne har du gratis tilgang til en musikkmonitoreringskonto hvor du kan følge din egen musikk når den blir brukt i Norge. Vi oppfordrer alle våre medlemsforlag til å sørge for at BMAT har alle deres opphaveres musikk tilgjengelig for monitorering. Dette styrker forlaget og opphaverne ved at de selv kan følge med på at dere får betalt for all bruken av musikken.

Registrer dere gratis nå:

  1. Ta kontakt med oss i Musikkforleggerne så de kan sende din copyright-information til BMAT
  2. BMAT oppretter deres katalog i systemet ved å matche denne informasjonen med 80 millioner spor som de har i sin database. Du kan også send oppdateringer på ny musikk når som helst for å sørge for at all musikken er registret.
  3. BMAT lager en Vericast-konto og deres musikk blir monitorert på alle TV- og radiostasjoner i Norge. Hvis dere ønsker å monitorere også utenlandske regioner, ta kontakt med BMAT.

So, what do you think ?