Nyheter

Vi har fått inn nye medlemmer til Musikkforleggerne i 2017 og med dette vil vi gjerne introdusere disse til dere. Vi har sendt ut fem spørsmål som de respektive musikkforlagene har svart på; dette for å bli bedre kjent med samt få et lite innblikk av fremtidsplanene deres. Først ute er EKKO Publishing.

 

– Hva fikk dere til å starte et musikkforlag/publishing?

Etter å ha vært signert til Universal Music Publishing i 10 år har vi sett både fordeler og ulemper med å være signert på et stort internasjonalt publishing selskap. 

Vi så raskt at vi bare var et nummer i rekken av veldig mange låtskrivere selv om vi hadde stor suksess. Oppfølging var sparsom og det var mange andre tjenester som kunne vært mye bedre. Dette ble til slutt vektskålen som gjorde at vi ville ta oss av dette på egen hånd og starte opp eget selskap.

Vi bestemte oss derfor for å bli en liten, men effektiv og spennende aktør som raskt kunne gi våre klienter det de har mest behov for i hverdagen, herunder gode leads, oppfølging og feedback på låter, coaching og mentor hjelp, co-writes og direkte oppfølging for å optimalisere hverdagen til hver enkelt låtskriver. Om våre klienter tjener penger så tjener vi også penger.

 

– Hvem er signert til dere?

EKKO Publishing INC forvalter per i dag ca. 1400 verk fordelt på 100 norske opphavsmenn og kvinner. Disse verkene er stort sett signert som SSA (single song agreements) avtaler. Vi har avtaler med flere utenlandske låtskrivere også. Selskapet ble stifet i USA men eies av Dsign Media AS som er helnorsk. 
Vi forvalter og promoterer våre norske og internasjonle opphavsmenn i verdens største markeder som Asia (Korea, Japan og Kina), USA og Europa (UK, Tyskland), med hovedfokus på å gi våre opphavsmenn sikre inntekter slik at de kan satse 100% og ha musikk som et yrke.

 

– Hvilke utfordringer ser dere på som de største i bransjen/musikkforlagsbransjen?

Det har vært store endringer i musikkbransjen de siste årene med tanke på hvordan vi selger, forbruker og betaler for musikk. Hele bransjen har blitt eller er i ferd med å digitaliseres og det er fortsatt uklart hvordan man skal fordele inntekter mellom de forskjellige partene. Herunder copyright (publishing), master rettigheter (plateselskap) og platform eier / tilbyder (iTunes / Apple Music, Spotify, Tidal, Pandora etc.). 

 

– Hva er målet og fremtidsplanene deres?

Vi ønsker å tilby alle norske låtskrivere og produsenter som er av internasjonalt kaliber muligheten til å få sine låter hørt og innspilt i de største markedene i verden. I tillegg vil vi hele tiden jobbe for å fremme låtskrivere når det gjelder lovverk og inhenting av penger. Låtskrivere bør kunne få utbetalt penger hver måned som alle andre arbeidstakere. Transparent og enkelt.

 

– Noen prosjekter dere jobber med om dagen?

Vi jobber for tiden med årets Song:Expo som arrangeres i Trondheim fra 26. juni til 7. Juli. Her skal ca. 120 låtskrivere og produsenter fra hele verden møtes for å skrive låter basert på leads / briefs fra de største plateselskapene i verden. Vi jobber også med lignende låtskrivercamper som skal arrangeres i Stockholm og København til høsten.

 

Kontaktinformasjonen til EKKO Publishing finner du her.

 

 

 

 

So, what do you think ?